Tervisliku toitumise kümme kuldreeglit

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks õuna peaks kuuluma tervislikku igapäevamenüüsse.
Kaks õuna peaks kuuluma tervislikku igapäevamenüüsse. Foto: Caro / Scanpix
Toitumisteadlane Mai Maser annab soovitusi tervislikuks toitumiseks ja kehakaalu normis hoidmiseks.
  1. Sööge regulaarselt, vähemalt kolm korda päevas.
  2. Valige õiged toidukogused ning mitmekülgne toit - see kindlustab organismi kõigi vajalike toitainetega tablettide abita.
  3. Sööge iga päev vähemalt kaks õuna või muud puuvilja ja 400-500 grammi köögivilju – sellega vähendate haiguste riski, hoiate kehakaalu normis, ergutate mälu ja hoiate naha ning silmade tervist.
  4. Sööge päevas neli viilu leiba või viis-kuus viilu sepikut.
  5. Kala on kasulik süüa kaks-kolm korda nädalas.
  6. Toiduvalmistamiseks kasutage õli ning leivamäärdeks või ja taimeõli seguga määrdeid või omega-rasvhapete ja vitamiinidega rikastatud margariine.
  7. Eelistage väherasvast piima ja piimatooteid.
  8. Jälgige kindlasti toidupakendil olevat informatsiooni, eriti toidu rasvasisalduse ja soola hulga kohta.
  9. Liikuge iga päev vähemalt 30 minutit, et hoida optimaalset kehakaalu.
  10. Pidage meeles, et ei ole olemas häid ega halbu toite, on hea või halb menüü.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles