Seksikad aastad algavad neljakümneselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurõõm igas eas
Elurõõm igas eas Foto: Corbis / Scanpix

Taani toitumisterapeut lubab kümne nädalaga kümme aastat nooremaks muuta. Kuidas on see võimalik?

49-aastane Islandilt pärit toitumisekspert Thorbjörg Hafsteinsdottir on kolme lapse ema ning näeb välja mitte rohkem kui 35, kirjutab Aftonbladet.

Thorbjörg väidab, et ajavoolu, kortsude ja tselluliidi peatamiseks piisab vaid heast toidust, mõistlikust treeningust ja looduslikest ilutoodetest - ehk kõigest sellest, mida me niigi teame, kas pole.

Aga ikkagi täpsemalt?

Noorena püsimiseks tuleb keha esmalt puhastada kõigest, mis selle tööd segab: liigsest suhkrust, stressist ja kehvast masstoidust, soovitab ekspert. Sinu uuteks sõpradeks peaksid saama toitaineterikkad söögikorrad, just sulle sobiv treening ja armastus iseenda vastu.

Tasuks saad kui uue keha, rohkem energiat, kvaliteetse ööune ja selge pea, lubab Thorbjörg. Ta süstib lootust ka kõikidele keskeale lähenevatele naistele: «Neljakümneselt seksikad aastad alles algavad!»

Thorbjörgi esimene reegel on: alusta täna! Pole vahet, kas oled stressis 25-aastane lapsemamma, tööst ja kodust väsinud kolmekümbine või ligi viiekümnene, keda PMS draamakuningannaks muudab. Tuleb lõpetada takistuste nägemine ja «lihtsalt midagi teha».

Neile, kes rohkelt suhkruseid toite söövad, soovitab Thorbjörg: jäta maha! Ta nimelt usub, et suhkur on üks peamisi kiire vananemise põhjustajaid.

Hafsteinsdottir on Taanis tuntud loengupidaja ning temalt on ilmunud mitmeid raamatuid, sealhulgas ka raamat «10 nädalaga 10 aastat nooremaks».

Mõned Thorbjörgi reeglitest:

• ei lisasuhkrule
• ei rafineeritud teraviljatoodetele
• ei halvale rasvale
• palju mahedat köögivilja
• palju mahedat puuvilja

Thorbjörgi granaatõunasalat ehk supertoit sinu nahale

2-4 inimesele

1 suur või 2 väiksemat granaatõuna
1 punane, magus õun
2 granadilli (passioonivili)
200 g melonit
20 punast viinamarja
1 laimi mahl ja riivitud koor
¼ tl muskaatpähklit
noaotsaga vaniljet

Nopi granaatõuntest seemned välja, lõika melon ja punane õun väikesteks tükkideks. Poolita viinamarjad. Poolita granadillid. Sega kõik puuviljad omavahel ja kaunista värske mündilehe või sidrunmelissiga. Serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles