Patsiendid tahavad haigekassa kärbete osas kaasa rääkida

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eesti patsientide nõukoda kirjutas sotsiaalminister Hanno Pevkurile avaliku kirja, kus palub patsiente kaasata tervishoiuvaldkonna kärbete arutamisse.

«Eesti patsientide nõukoda teeb sotsiaalministrist Eesti Haigekassa nõukogu esimehele Hanno Pevkurile ettepaneku kaasata tervishoiuteenuse kättesaadavust oluliselt halvendava ning sisuliselt kogu Eesti elanikkonda puudutavate järjest suurenevate tervishoiu valdkonna kärbete otsustamise dialoogi lisaks Eesti patsientide esindusühingule ka teiste suuremate patsiendiorganisatsioonide esindajad,» kirjutab nõukoda.

«Patsiendid on tervishoiu teenuste tarbijad ja kõiki muudatusi, mis teenuste osutamisel tehakse, tunnetavad nemad kõige otsesemalt,» põhjendab nõukoda oma soovi.

«Eesti patsientide nõukojale teadaolevalt ei ole jaotamata kasumi ja reservide kasutusele võtmise teemal Eesti Haigekassa ühendust võtnud kolmanda sektori organisatsioonidega - patsiendi esindusorganisatsioonideg,» seisab kirjas.

Eesti patsientide nõukoda teeb patsientide huvide esindamisel kohaliku omavalitsuse ning riigi tasandil aktiivset koostööd erinevate patsiendi liitude ja erialaorganisatsioonidega: Eesti Diabeediliidu, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu, Eesti Pimedate Liidu, Eesti Pärilike Sarvestumishäiretega Haigete Liidu, Eesti Neeruhaigete Liidu, Eesti Vaimse Tervise Ühingute Liidu, Eesti Psoriaasi Liidu, Eesti Sclerosis Multiplex`i Ühinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles