Südamepäeva konverents võtab luubi alla tööl söömise

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval tähistatakse maailma südamepäeva, mille tänavune tunnuslause on «Tööta südamega». Sel puhul toimub Tallinnas lähipäevil konverents, kus erinevate riikide toitumiseksperdid arutavad töökohal toitumisega seonduvat.

Konverentsil tutvustatakse Põhjamaades tehtud teaduslikke uuringuid ja praktikaid sellest, kuidas töökohal pakutav toit mõjutab inimeste tervist ja töövõimet. Konverentsi korraldab siinne tervise arengu instituut (TAI) ja see on üheks esimeseks teetähiseks sellesuunalise tegevuse kavandamiseks Eestis.

TAI mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Anneli Sammel rääkis, et ehkki Eestimaa inimeste toitumisharjumused on iseseisvusaastatega oluliselt paranenud, ei saa praeguse olukorraga rahul olla ja seda eriti südametervise seisukohast.

Sammeli sõnul on erinevad uuringud näidanud, et töökohal pakutava toidu läbi saab kujundada inimeste toitumisharjumusi ning vähendada seeläbi riski haigestuda kroonilistesse haigustesse.

«Töötav inimene sööb vähemalt ühe oma päevasest toidukorrast töökohal, mistõttu on selle toidu koostis oluline tasakaalustatud toitumise ja hea tervise tagamiseks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles