Evelin Ilves saatis Kalevile vabanduskirja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

President Toomas Hendrik Ilvese abikaasa proua Evelin Ilves saatis Kalevi kommivabrikule kirja, milles vabandas Kalevi ja teistegi ettevõtete


töötajate ees, kes end tekkinud meediakärast riivatuna või solvatuna on tundnud.


Ilvese teatel ei olnud tema sõnad kindlasti mitte mõeldud Kalevi töötajate kohta, vaid pidasid silmas globaalsemat konteksti, kus ettevõtted kasvava hinnakonkurentsi tingimustes võivad teha järeleandmisi inimeste tervise arvelt, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

«Mul on kahju, kui mu viide Kalevi mõningate toodete konsistentsile, mis algse erakirja vormis väljendas kitsalt vaid minu enda ja mu pere tarbijaeelistusi, on info vääriti tõlgendamise tulemusena teisenenud boikotiüleskutseks teie ettevõtte toodangu vastu. Kinnitan teile, et see ei ole kunagi olnud minu eesmärk,» kirjutas presidendiproua.

«Pean vajalikuks veelkord rõhutada, et teatud toiduainetes kasutatavate ainete ja nende ainete ühendite kahjulik mõju inimorganismile on teaduslikult tõestatud ning mõnes riigis on nende kasutamine praeguseks ka täielikult keelustatud. Eriti tundlikud on nende ainete ja ühendite suhtes lapsed. Ka Kalevi peatehnoloog Eha Paroll ütles usutluses Postimehele (26.09.2009), et «teema on aktuaalne». Samuti tõdes
Kalevi esindaja, et teatud Kalevi toodetes sisaldub kahjulikke transrasvu,» rõhutas Evelin Ilves.

Ilves rõhutas, et peab äärmiselt oluliseks, et info selliste ainete kohta oleks tarbijatele võimalikult kättesaadav, paraku puuduvad transrasvade pakendile märkimise kohta Eestis reeglid.

«Tervemad inimesed ja tervem Eesti on meie kõigi huvides. Seepärast pole alati ka kõige õigem kaitsta end väitega, kus Euroopa Liidu direktiivid otsesõnu mõne aine kasutamist ei keela ning selle kasutamise avalikustamist ei nõua. Eesti võiks nii mõneski valdkonnas olla teenäitaja, eriti rahva tervise küsimuses. Kui mitte muul põhjusel, siis seetõttu, et meid on nii vähe,» kirjutas Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles