Keskerakond: seadus suitsetamisest loobuma ei pane

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Tallinna linnavolikogu liige keskerakondlane Andres Ellamaa leiab, et seadus suitsetamisest loobuma ei pane ja eelkõige tuleks kaitsta mittesuitsetajaid.

«Vaevalt, et seaduse käsul keegi suitsetamist jätab. Isegi viitamine terviseriskidele tõenäoliselt ei aita,» tõdes Ellama, kes ise on elukutselt arst.

Ellamaa sõnul toetab Keskerakond Soome plaani suitsetamisega võidelda ja saada tubakavabaks riigiks, kuid Eestis peaks lähtuma realistlikumatest eesmärkidest.

«Suitsetamis-poliitika peaks olema esmajärjekorras suunatud mittesuitsetajate kaitsele,» ütles Ellamaa. «Sõjaeelne üldtunnustatud seisukoht, härrasmees ja daam ei suitseta tänaval, tuleb taas ausse tõsta,» leiab ta.

Samas ei tohiks Keskerakonna hinnangul suitsetajaid tänavale ajada, vaid võiks olla nii suitsetajate kui mittesuitsetajatele mõeldud kohvikud. «Töötajad, kes on olude sunnil tööpäeva sunnitud veetma sigaretivingus, olgu kõrgemini tasustatud, kõnelemata karmist suhtumisest nii avalikku kui ka varjatud sigaretireklaami,» lisas Ellamaa.

Ellamaa rõhutas, et suitsetamispoliitika algab kokkuvõttes ikkagi tavade muutmisest.

Soome koostab esimese riigina maailmas karmi tubakaseadust, mille eesmärgiks on tubakatoodete kasutamise lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles