Imetamine ei kaitse allergiate eest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnapiim teeb lapsele küll head, kuid allergiate eest tõenäoliselt ei kaitse.
Rinnapiim teeb lapsele küll head, kuid allergiate eest tõenäoliselt ei kaitse. Foto: ITAR-TASS/Scanpix.

Ühel Rootsi arstil on saanud kõrini beebiemmedele jagatavatest imetamisnõuannetest, mis sageli üldse tõele ei vasta.


Kliinilise bakterioloogia professor ja arst Agnes Wold on väsinud informatsioonist, mis tema sõnul paika ei pea ning millel puudub igasugune teaduslik tagapõhi, kirjutab Aftonbladet.

Näiteks ei vastavat tõele väide, et imetamine kaitseb last allergiate eest. «Me teame väga hästi, et nii see ei ole, » räägib professor ja lisab, et emadele maalitakse tihti õudseid pilte sellest, mis juhtub, kui laps piisavalt rinda ei saa.

Seda, et rinnapiim aitab vältida allergiaid, on tema sõnul pidanud kuulma paljud naised, seda räägivad nii ämmaemandad kui sellest kirjutavad erinevad brošüürid.

Woldi väitel on imelik, et sellist nõu antakse, sest juba kaheksakümnendatest on selge, et rinnapiimast pole allergiate puhul abi.

Pahane doktor nimetab selliseid nõuandeid lausa ebaseaduslikeks ja tühipaljaks propagandaks.

Tal on kahju neist emadest, kel kasvab kodus allergiline laps ning kes peavad kuulma süüdistusi, et on allergia ise põhjustanud, andes lapsele beebieas liiga vähe rinnapiima.

Doktor on seisukohal, et kedagi ei tohiks sundida rinnaga toitma, sest niimoodi võib terveks eluks ängistuse kätte piinlema jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles