Seagripiohvrite arv Venemaal kerkis neljani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näomaskiga koolipoiss Murmanskis
Näomaskiga koolipoiss Murmanskis Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa peasanitaararsti Gennadi Oništšenko kinnitusel on seagripp ehk uus gripp A/H1N1 nõudnud suurriigis kolm inimelu, lisaks sellele teatas esimesest surmajuhtumist Moskva.


Üheks seagripiohvriks oli 29-aastane Taga-Baikali krais Tšitaas elanud naine, kes toimetati haiglasse 19. oktoobril, vahendas

RIA Novosti

. Naine oli lapseootel ja arstidel loodet kahjuks päästa ei õnnestunud.

Teine ohver on 50-aastane Tšitaas elanud naine, kes haigestus 19. oktoobril ja suri krai haiglas 22. oktoobril. Mõlemad naised põdesid lisaks seagripile ka kopsupõletikku.

Lisaks neile kahele suri Tšitaas uude grippi veel üks inimene, kergitades ohvrite arvu tänase päeva seisuga seal piirkonnas kolmeni.

Moskva tervisekaitseamet teatas, et seagripi tagajärjel suri 53-aastane naine, vahendas Interfax. Täna kella 9.45 suri infektsioonihaiglas nr 1 inimene ja seda vaatamata elustamiskatsetele, seisab ameti pressiteates. Kõnealune inimene põdes lisaks gripile veel ühte rasket haigust.

Oništšenko sõnul on märgata seagrippi haigestumise suurenemist eriti riigi idaosas - Tšitaa, Habarovski krai, Sahhalin ja Amuuri oblast.

Kokku on Taga-Baikali krais registreeritud 240 uue gripi juhtu. Eile õhtuse seisuga oli Venemaal haigestunud seagrippi 1349 inimest, neist 602 on nakatunud välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles