Halonen võib gripiepideemia tõttu vastuvõtu ära jätta

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen
Tarja Halonen Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Soome president Tarja Halonen võib ära jätta iseseisvuspäeva vastuvõtu 6. detsembril, kui seagripiepideemia laieneb, kirjutas Helsingin Sanomat. Kindlasti jääb vastuvõtt ära, kui Halonen ise haigestub.

Iseseisvuspäeva vastuvõtt on Soomes kaks korda ära jäänud Urho Kekkoneni valitsemisajal: 1974. aastal suri vahetult enne tähtpäeva Kekkose abikaasa Sylvi ja 1981. aastal oli Kekkonen haige.

Halonen kinnitas eilses intervjuus, et ei ole gripivaktsiini saanud ega kuulu ühtegi riskirühma. «Ma ei kavatse kuidagi [vaktsiinijärjekorras] ettepoole trügida,» kinnitas Halonen.

Esialgu Halose sõnul siiski peo ärajätmist ei kavandata, küll kavatsetakse puhtusele rohkem tähelepanu pöörata. Mu hulgas seatakse presidendilossis üles mitu käte desinfitseerimiskohta.

Peole kutsutakse paar tuhat külalist, mistõttu võib epideemia vastuvõtul hoogsalt levida.

«Peo ettevalmistustega, näiteks toiduvalmistamisega, on seotud väga palju inimesi, lisaks veel külalised. Isegi kui nad minuga ei kätleks, võivad nad kätt suruda, kallistada või tantsida omavahel – mis on üsna tõenäoline,» naeris Halonen.

Halose sõnul on peo kavandamisel nõu peetud sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi asjatundjatega.

«Teeme seda nii hästi, kui olukorda arvestades suudame. Arvan, et dramaatika jääb ajakirjandusele,» märkis Halonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles