Eesti Seksuaaltervise Liit tähistab 15. sünnipäeva

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Seksuaaltervise Liidu asutaja ja selle esimene president professor Helle Karro.
Eesti Seksuaaltervise Liidu asutaja ja selle esimene president professor Helle Karro. Foto: Margus Ansu

Täna tähistab Eesti Seksuaaltervise Liit oma 15. loomisaastapäeva.


«Organisatsiooni loomisest alates on Eesti Seksuaaltervise Liidu algatusel alustatud mitmete traditsiooniliselt tabuteemadeks olnud inimese seksuaalsusega seotud valdkondade käsitlemist ja lahtimõtestamist,» rääkis ESTL president Mairi Kaha.

«Oleme teinud läbi suure arengu ja püüdleme ikka selle poole, et seksuaaltervisealased teenused ja tõenduspõhine informatsioon oleksid kõigile jätkuvalt kättesaadavad,» lisas ta.

Eesti Seksuaaltervise Liidu missiooniks on kõikide inimeste seksuaal- ja reproduktiivtervise edendamine ning seksuaalsete ja reproduktiivsete õiguste kaitsmine Eestis, seksuaaltervise kohta informatsiooni ja heatasemeliste teenuste kättesaadavuse tagamine.

Eesti Seksuaaltervise Liit alustas oma tööd 1994. aasta 18. novembril Eesti Pereplaneerimise Liidu nime all, 2005. aastast alates on organisatsiooni nimeks Eesti Seksuaaltervise Liit. Alates 1995. aastast on ESTL Rahvusvahelise Pereplaneerimise Föderatsiooni (IPPF) liige.

Liidu sünnipäeva tähistamine algab 13. novembril kell 10 Nordic Hotel Forumis, kus selle loomisest kõneleb ESLi asutaja ja selle esimene president professor Helle Karro, külalisesinejana räägib Rootsi kogemusest Rootsi Seksuaalhariduse Assotsiatsiooni (RFSU) endine tegevjuht Katarina Lindahl ning sünnipäeval osalejatel on võimalik tutvuda ka näitusega «Lõpuks teismeline - kirjasõnas ja pildis».

Infot seksuaalsusega seotud valdkondade kohta saab ESLi kodulehelt amor.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles