Kolmandas kvartalis müüdi ravimeid pea 680 miljoni krooni eest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsimüügiravimeid läks kolmandas kvartalis kaubaks vähem kui mullu samal ajal.
Käsimüügiravimeid läks kolmandas kvartalis kaubaks vähem kui mullu samal ajal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hulgikauplejad müüsid selle aasta kolmandas kvartalis apteekidele ja muudele asutustele inimestele mõeldud ravimeid 679 miljoni krooni eest.

Enamik ravimitest läks üldapteekidele. Kokku müüsid hulgimüüjad neile ravimeid 524 miljoni krooni eest. Seda on veidi vähem, kui mullu samal perioodil, teatas Ravimiamet.

Kõige rohkem langes müük käsimüügiravimite osas – pea üheksa protsenti, retseptiravimite müük aga suurenes mõnevõrra.

Haiglaapteekidele müüsid hulgikauplejad ravimeid 130 miljoni krooni eest. See tähendab, et aastaga on selles osas ravimimüügi maht kahanenud 8,6 protsenti.

Ravimiamet koostab hulgimüüjate poolt esitatavate aruannete põhjal lisaks inimestel kasutatavate ravimite kohta ülevaateid ka veterinaarravimite turust ja seal on märgata turumahu tõusu.

Eesti veterinaarravimite turumaht oli kolmandas kvartalis 34 miljonit krooni, mis on kahe protsendi võrra suurem kui eelmisel aastal samal ajal.

Kasvu taga on oluliselt suurenenud müük teistele asutustele arstide ja apteekide kõrval, näiteks riigi- ja teadusasutustele. Müük muudele asutustele moodustas veterinaarravimite käibest 2008. aasta kolmandas kvartalis 0,4 miljonit, kuid tänavu koguni 5,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles