Tootjad ja maaletoojad avasid oma alkoveebi Jootargalt.ee

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment uue alkoveebi Jootargalt.ee avalejelt.
Fragment uue alkoveebi Jootargalt.ee avalejelt. Foto: Postimees.ee

Eile avasid alkoholitootjad ja maaletoojad koos Euroopa Vastutustundliku Alkoholitarbimise Foorumiga veebilehe Jootargalt.ee.

Veebileht annab infot alkoholi ja tervise, ohutuse ning seaduste kohta, lisaks on seal ülevaate erinevatest alkohoolsetest jookidest ning õpetused, kuidas vältida alkoholi liigtarbimist. 

Eesti Alkoholitootjate Liidu juhi Janek Kalvi sõnul sündis Jootargalt.ee alkoholitootjate ja maaletoojate eneseregulatsiooni tulemusena ning see on suunatud pikemaajaliselt alkoholikultuuri parandamises Eestis ning liialduste vältimiseks.

«Oleme tootjate ja maaletoojatenaa  otsustanud teha samme, mida peame õigeks, kuid milleks seadus meid kuidagi ei kohusta,» märkis Kalvi.

Veebi avades juhtis Euroopa Vastutustundliku Alkoholitarbimise Foorumi nõukogu liige Peeter Luksep tähelepanu, et keelamisega ei saavuta head tulemust ka alkoholi valdkonnas. Luksepa sõnul on vähem alkoholi tarvitamise keelde seadvates riikides tootjate eneseregulatsioon suurem ning pikaajalises võrdluses tarvitatakse alkoholi mõõdukamalt.

Euroopa Vastutustundliku Alkoholitarbimise Foorumi juhataja Carole Brigaudeau Prantsusmaalt, kes oli samuti lehekülje avamist tervitamas võttis vastutustundliku alkoholitarvitamise idee kokku järgmiselt: «On kaks asja, mida vastutustundlik alkoholitarbija jälgib: kogused ja käitumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles