Seagripp meelitab võltsravimitega äri tegema

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Toidu- ja Ravimiameti (FDA) andmetel on viimasel ajal internetti müügile ilmunud hulga tooteid, mis aitavad väidetavalt vältida seagrippi haigestumist.

FDA leidis täpsema uurimise käigus näiteks kindaid, inhalaatoreid, maske, šampoone, taimeekstrakte, õhuvärskendajaid ja suure valiku vitamiine, mis kõik pidavat seagripi vastu aitama, vahendas The New York Times.

Kokku sai FDA jälile 140-le kahtlasele tootele ja saatis kurja sisuga kirjad 75-le tootjale. Lisaks leidsid USA ametnikud, et internetis on müügil ka võltsitud Tamiflu. Antud preparaat on tõelisest ravimist üsna kaugel – peamiselt sisaldab see talki, geneerilist Tylenoli ja mõnesse partiisse võib olla sattunud ka veidi Tamiflud.

FDA peab sarnaseid tooteid tõeliselt ohtlikeks, sest need võivad inimestele tekitada põhjendamatu turvatunde, mille tõttu ei otsi inimesed õiget ravi ja risk teisi nakatada suureneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles