Rikkad popid tüdrukud on vägivaldsemad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paris Hilton, ilus ja rikas tüdruk.
Paris Hilton, ilus ja rikas tüdruk. Foto: Buzzfoto/Scanpix

Kaaslaste hulgas populaarsetel neidudel, kes on lisaks pärit jõukast perest, on suurem oht langeda depressiooni või muutuda vägivaldseks. Tuleb välja, et nn keskmik olla on kõige parem.


Rootsi käitumisteadlane Cecilia Åslund uuris oma teadustöö tarbeks lähemalt noorte sotsiaalse tausta ja  käitumise seost agressiivsuse ja depressiooniga ning kinnitab, et kõige rahulikum ja turvalisem on elu «keskmiste» hulgas, vahendab Expressen.

Kui täiskasvanute maailmas on kõrgel sotsiaalsel staatusel ja majanduslikul jõukusel pigem kaitsev roll, siis noorte hulgas see nii ei ole. Samal ajal, kui rikas, haritud ja populaarne täiskasvanu tunneb end teistega võrreldes paremini, on samade eeldustega noorel palju raskem toime tulla.

Eriti märgatav on vahe tüdrukute puhul, kus tavaline, nn hall mass tunneb end kõige paremini ning nende kõrval kannatavad ühtemoodi nii kõrge kui liiga madala staatusega tüdrukud, küll erinevatel põhjustel.

Teadlane selgitas, et kõrge staatusega neidudel on rohkem kaotada, mistõttu nõuab massi hulgas oma koha säilitamine neilt enam jõudu kui teistelt ning tekitab stressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles