Rasedus kingib naisele oskuse nägudelt lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raseduse ajal on naised ümbritsevate inimeste emotsioonide suhtes eriti tähelepanelikud.
Raseduse ajal on naised ümbritsevate inimeste emotsioonide suhtes eriti tähelepanelikud. Foto: Reuters / Scanpix

Tuleb välja, et rasedus ei muuda naisi mitte ainult emotsionaalsemaks, vaid kingib neile oskuse teiste inimeste näoilmeid täpsemalt lugeda.


Varasemad uuringud on näidanud, et naise oskus tuvastada hirmunud või vastikust väljendavat näoilmet varieerub sõltuvalt tema menstruaaltsüklist, olles eriti teravdatud neil päevil, mil kehas leiduva hormooni, progesterooni, tase on kõrgem. Nüüd on teadlased leidnud seose ka raseduse ja emotsioonide lugemise oskuse vahel, vahendab Indianexpress.com.

Bristoli ülikooli teadlaste tiim eesotsa Rebecca Pearsoniga uuris lähemalt, kas ja kuidas rasedus naistel näoilmeid lugeda aitab.

Tuli välja, et raseduse lõppjärgus, mil hormonaalne tase on kõrgem, oskasid naised nägudel peegelduvaid emotsioone paremini kindlaks määrata, seda eriti negatiivsete näoilmete puhul.

Teadlased usuvad, et negatiivsete tunnete tajumine aitab naistel märgata võimalikke ohte ning valmistab neid ette emaduseks, mis tähendab muu hulgas ka pidevat valvelolekut.

Uurijad rõhutavad ka, et tegemist ei ole haiglasliku ärevusega, naised on lihtsalt tavapärasest tundlikumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles