Tervishoiuamet nõuab visiiditasu võtnud arstilt raha tagasi andmist

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide perearst Ingrid Alt.
Paide perearst Ingrid Alt. Foto: Karl Tammiste

Riigi tervishoiuamet nõuab Järvamaa perearstilt Ingrid Altilt, et too tagastaks patsientidele 25-kroonise visiiditasu, mille võtmist ta novembri keskel alustas.

Tervishoiuamet tegi 3. detsembril Altile ettekirjutuse visiiditasu võtmine koheselt lõpetada ja ettepaneku tagastada ebaseaduslikult kogutud visiiditasu. Ameti peadirektor Üllar Kaljumäe märkis Postimees.ee`le, et ravikindlustuse seaduses on ühemõtteliselt sätestatud, et üldarstiabis ei tohi perearst ise kehtestada visiiditasu.

Tervishoiuamet tegi kindlaks, et Alt küsis näiteks ajavahemikul 17.-25. novembrini visiiditasu 39 patsiendilt. Kaljumäe sõnul on perearst pärast ameti sekkumist visiiditasu võtmise ilmselt lõpetanud, kuid amet kontrollib oma ettekirjutuse täitmist Alti poolt lähiajal ja võib vajadusel nõuda kuni 10 000-kroonise sunniraha maksmist.

«Minul ei ole muud kommentaari kui, et mina loodan kogu südamest, et meie elame Eestis ikkagi õigusriigis, mitte apartheidis ehk riigis, kus võimul olevad ülemused arvavad, et see, mida nemad ütlevad, et täpselt nii ongi,» lausus Alt täna Postimees.ee`le.

«Mina ikkagi loodan kogu südamest, et inimestel, kes on võimul, jätkub nii palju ausust, et lugeda seadust ja juhinduda sellest,» lisas ta. «Olen absoluutselt veendunud, et täna pole sellist seadust, mis keelaks visiiditasu perearstinduses.»

Postimees.ee küsimusele, kas ta on visiiditasu võtmise lõpetanud ja küsitud raha tagasi andnud, Alt ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles