Pevkur: seagripi riskirühmad võivad laieneda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ampull seagripivaktsiini Pandemrixiga.
Ampull seagripivaktsiini Pandemrixiga. Foto: AFP / Scanpix

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul pole seagripi vastane tasuta kaitsesüstimine läinud plaanitud tempos, mistõttu pole võimatu, et vaktsiini saajate ringi laiendatakse.

Üleeile jõudis Eestisse järjekordne, nüüd juba saja tuhande-doosine kogus pandeemilise gripi ehk niinimetatud seagripi vaktsiini, mis on mõeldud riskirühma arvatud inimestele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». 

«Jaanuari teises pooles ning veebruaris tuleb veel üks suurem haigestumise periood ja selleks ajaks peavad inimesed otsustama, kas nad valmisuvad selleks haiguse perioodiks omal käel või tulevad vaktsineerima. Vähemalt riskigruppidele on see garanteeritud,» rääkis sotsiaalminister.

«Eks me ühel hetkel peame otsustama, kui see vaktsineerimise aktiivsus on nii väike, siis võib-olla me peame otsustama ka riskigruppide laiendamise kõikidele lastele, aga need otsused tulevad juba lähematel nädalatel, kui on selge, kui palju inimesed tegelikult vaktsiini soovivad,» lisas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles