Euroopa riigid on hädas kasutamata vaktsiinihunnikutega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Euroopa riike tellis seagripivaktsiini liiga palju ja nüüd pole kasutamata doosidega midagi peale hakata.
Osa Euroopa riike tellis seagripivaktsiini liiga palju ja nüüd pole kasutamata doosidega midagi peale hakata. Foto: AFP / Scanpix

Mitmed Euroopa riigid on hädas seagripihirmus tellitud suurte vaktsiinikogustega, millega pole midagi peale hakata.

Miljonid vaktsiinidoosid on ladudes seismas näiteks Saksamaal ja võimud on alustanud ravimifirmaga GSK läbirääkimisi, et too osa vaktsiinist tagasi võtaks, vahendas VG.

Kui kõnelused ravimifirmaga siiski liiva jooksevad, võib sakslastel kätte jääda 42 miljonit doosi gripivaktsiini. Tellimus oli 50 miljonit ja sellest on ära suudetud kasutada vaid kaheksa miljonit.

Samuti on hulga kasutamata vaktsiini järel Norral.

Kui Maailma Terviseorganisatsioon kuulutas välja seagripipandeemia, läks mõlemal riigil käiku ravimifirmaga varem sõlmitud leping ja vaktsiinikogused pandi teele. Norral on Saksamaaga võrreldes olukord siiski parem – nende tellimus oli üheksa miljonit doosi ning sellest pool on ära kasutatud ja järelejäänud osast kümme protsenti ka annetusena ära antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles