Viiekümnesed mehed tegid parema tervise nimel 26,5 miljonit sammu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõndijad.
Kepikõndijad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna tehakse Tartu linnavalitsuses kokkuvõtteid 1. oktoobril alanud kolmekuulisest jalgsikäimise kampaaniast «Jalgsi tervise nimel». Lisaks oluliselt paremale enesetundele ootavad paremaid kõndijaid ka autasud.


Sügisel liitus jalgsikäimist propageeriva kampaaniaga 55 inimest, sammulugejad said linnalt üle saja inimese.



«Huvilisi oli rohkelt, kuid tänavuse kampaania sihtrühmaks valisime riskirühmaks kuulutatud viiekümnendates mehed. Auhindu jagame täna küll parimatele


jalgsikõndijatele, kuid parema tervise ja reipama oleku said kindlasti kõik need 29 inimest, kes projekti edukalt läbisid,» rääkis kampaania algataja abilinnapea Margus Hanson.



Kampaaniaga liitunuile korraldati ka tervisekontrolle. 92 päevaga kõndisid projektis osalejad oma tervise suunas ühtekokku 26,5 miljonit sammu ja keskmiseks sammude arvuks päevas kujunes 9933.



«Tervisele vajalikuks on hinnatud 10 000 sammu päevas, seega saavutati tubli tulemus,» leidis ettevõtmist koordineerinud Tartu tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree.



«Jalgsi tervise nimel» kutsus tartlasi kõndima juba kolmandat aastat. Tavakohaselt alustatakse kampaaniaga autovabal nädalal septembris.



Täna kell 18 oodatakse jalgsikäimise projekti edukalt lõpetanuid raekoja saali, kus paremaid kõndijaid ootavad auhinnad Auralt ja Vanemuise teatrilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles