Uuring: erektsioonihäired ennustavad südamehaigusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatud omadustega naistel on partneri leidmine raskem.
Teatud omadustega naistel on partneri leidmine raskem. Foto: SCANPIX
Pikaajaline uuring näitas, et erektsioonihäired on tugevaks ohusignaaliks, et tulevikus võivad meest ka südamehädad tabada.

Andre Araujo USAs asuvast New Englandi uurimisinstituudist ütles, et erektsiooniprobleemidega meestel on südamehaiguste tekkeks 40 protsenti suurem tõenäosus, vahendab Healthday.

Araujo märkis, et ehkki erektsioonihäired ei tähenda, et südamehädad tingimata tulekul oleksid, on sellest infost abi üldise riski hindamisel.

Uurija lisas, et ka varasemad tööd on erektsioonihäirete ja südamehaiguste seost näidanud ning see pole üllatav, kuna nii südame, aju kui peenise verevarustuse häireid põhjustavad samad artereid ummistavad protsessid.

12 aastat kestnud uuringus osales veidi üle tuhande mehe vanuses 40-70 aastat. Suur südamehaiguste tekkimise risk oli 37 protsendil erektsioonihäiretega meestest ja 17 protsendil neist, kel seda probleemi polnud.

Südamehaiguste ja erektsioonihäirete seost põhjalikult uurinud kardioloog R. Parker Ward ütles tulemusi kommenteerides, et erektsiooniprobleemidega mehed peaksid sellest oma arstile rääkima. Õigeaegselt antud info võib tema sõnul elupäästjaks saada.

«Sageli on alles mehe surm esimeseks märgiks südamehaigustest,» ütles Parker Ward meeste kidakeelsusele viidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles