Rohelised: Eesti võiks liikuda eutanaasia seadustamise suunas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Erakond Eestimaa Rohelised leiab ainsa parlamendiparteina, et Eesti võiks astuda samme eutanaasia seadustamiseks. Teised erakonnad pole selles küsimuses reeglina selget seisukohta kujundanud.


«Õigusruum peab olema kooskõlas elanike väärtushinnangutega, seda ka eutanaasiaküsimuste reguleerimisel. Roheliste sotsiaaltoimkond pooldab eutanaasia seadustamise suunas liikumist ja seda paistab ka toetavat avalik arvamus,» teatas erakonna pressiesindaja Katrin Mesilane.

Tema sõnul tuleb kindlasti teha teema kohta täiendavaid uuringuid. «Oluline on uurida ravimatute tervisehädade ja sooritatud suitsiidide vahelisi seoseid. Eutanaasia legaliseerimise juures on tähtis ka eutanaasiaturismi tekke ärahoidmine.»

Roheliste ridadesse kuuluv riigikogu liige Toomas Trapido lisas, et enne eutanaasiaga tegelemist tuleb pöörata senisest oluliselt rohkem tähelepanu meie hooldushaiglate olukorrale.

Tema sõnul tuleks tagada seal oma viimaseid elupäevi veetvatele inimestele väärikas suremine, mis sisaldab inimväärset kohtlemist, hingeabi ning kannatuste leevendamist.

Postimees.ee küsib täna parlamendierakondade esindajatelt, mida nad arvavad aktiivse eutanaasia seadustamisest Eestis. 83 protsenti Postimees.ee esmaspäevasele gallupile vastanutest teatas nimelt, et pooldab aktiivse eutanaasia Eestis seadustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles