Grippi haigestumine kahanes poole võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Foto: Sille Annuk.

Möödunud nädalal kahanes grippi haigestunute arv nädal varasemaga võrreldes 45 protsenti, grippi haigestumust hinnatakse madalaks. Haigestunutest ligi pool olid lapsed.

Kõigisse ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsis terviseameti andmetel samal tasemel.

Arstide poole pöördus möödunud nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 3085 haigestunut, neist 47 protsenti olid lapsed.

Viroloogiliste uuringute andmeil olid ringluses üheaegselt mitmed respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavad viirused. 70 protsendil juhtudel oli haigestumine seotud respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, ülekaalus olid RS-viirus (22 protsenti) ja paragripiviirus (14 protsenti).

Uue gripi ehk A/H1N1 gripiviiruse osakaal moodustas 22 protsenti ülemiste hingamisteede viirusnakkuste hulgast, määramata A-gripiviirust oli 6 protsenti.

Ka mujal Euroopas on haigestumuse intensiivsus madal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles