Ansip: digiretseptis tuli pettuda

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip tunnistas täna riigikogu ees, et digiretsepti süsteem käivitus halvasti ning ta ei välista, et konarlikult käivitumise puhul võib olla tegemist riigivahendite mitteheaperemeheliku kasutamisega.


Ansipi sõnul oli talle halvaks üllatuseks, et digiretsepti käivitumine läheb üle kivide ja kändude. «Praeguseks on sisuliselt selgunud see, et kogu süsteem on kavandatud teenindama vähem informatsiooni, vähemat hulka retsepte, kui tegelikus elus vajalik oleks ehk vähemalt tipukoormustega süsteemi projekteerides ei ole selgelt arvestatud,» nentis peaminister.

«Aga seda, et antud juhul võib olla tegemist riigivahendite mitteheaperemeheliku kasutamisega, seda võimalust ma ei välista. Kuid ma ei ole praegu küll valmis osutama kellelegi, kes on ära teeninud karistuse,» rääkis Ansip.

Veel rääkis Ansip, et ülimalt hea idee on suhteliselt kesisel tasemel lahendatud. «Nüüd ollakse jõudnud sellisesse staadiumisse, kus tarkvaraarendaja näitab näpuga tellija peale ja ütleb, et tellija pole ülesannet päris hästi formuleerinud ja seetõttu tema tegi ülimalt hea toote, aga rakendada seda paraku ei saa. Ja see, kes serveriruumi pakub, see ütleb, et tema annab seda nii palju, kui tal võimalik anda on ja kui palju tema käest küsiti. Kiiresti seda ruumi laiendama ei ole see ettevõte ka võimeline. Nii ongi meil justnagu kolm partnerit ja mingit head villa sellest koostööst praegu tulnud ei ole.»

Peaminister ütles, et mõnda aega tuleb paralleelselt kasutada paberretsepti ja digiretsepti ja tema hinnangul ei tuleks esimesest tagasilöögist heituda ning head ideed ei peaks viskama prügikasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles