Inglismaa kool lubas 11-aastastel mänguväljakul suitsetada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed võisid koolis lõunapausil vabalt suitsu kimuda.
Lapsed võisid koolis lõunapausil vabalt suitsu kimuda. Foto: Postimees/Scanpix

Põhja-Inglismaal Leedsi linnas asuv Elmete keskkool lubas seni noorukitel, ka juba 11-aastastel, mänguväljakul suitsu kimuda, kuni kohalikud võimud sekkusid.

Leedsi linnavolikogus tegutsevad haridusjuhid sekkusid koolikorraldusse pärast seda, kui kuulsid, et Elmete kooliterritooriumil on lubatud suitsetada, vahendab BBC. Päeva alguses konfiskeerisid õpetajad sigaretid, kuid andsid need tagasi lõunapausil, et õpilased koolist poppi ei teeks.

Elmete koolis on 75 õpilast, kellel on õppimis- ja käitumisprobleemid. Volikogu kõneisiku Paul Brennani sõnul rääkisid nad hiljuti ametisse määratud õppealajuhataja Lesley Boydiga kohe pärast seda, kui said teada, et õpilased võisid suitsetada kooliterritootiumil. Kohalike võimude kinnitusel on praeguseks selline praktika lõpetatud.

Õppealajuhataja lubas koolikorralduse uuesti üle vaadata. Et sellist asja enam tulevikus ei korduks, hakkavad ametnikud kooli aeg-ajalt üllatusvisiite tegema. «Me ei luba suitsetamist üheski kohalikus koolis ning soovime, et koolid tutvustaksid õpilastele tervislikke eluviise,» ütles üks linnavolikogu liige Paul Brennan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles