Lugeja küsib: kuidas lahti saada kõhu ümber kasvanud voltidest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalulangetamine algab toidusedeli korrigeerimisest.
Kaalulangetamine algab toidusedeli korrigeerimisest. Foto: SCANPIX

«Olen 17-aastane tütarlaps ning probleemiks on kõhu ümber kasvanud voldid ning tagumiku peal on juba 15-aastasest saadik rebendid. Mis ma ette pean võtma, et nendest lahti saada? Toitun väga korralikult, liigun palju ringi. See probleem rikkus mu suved üldiselt ära, kuna ei julgenud lühikeste pükstega üldse käia. Loodan, et saate mind aidata, ma olen nii mures. Kas on vaja mingit trenni teha või siis mingist toitainest loobuda?» küsib noor lugeja.

Vastab Figuurisõbrad programmi konsultant Kaja Torm.

Kõhu ümber kasvanud voldid viitavad sellele, et toitumine ei ole vastavuses keha vajadustega, liigne salvestatakse rasvana. Lisaks liikumisele ja treenimisele on vaja tähelepanu pöörata söömisele - eelkõige kogustele. Keelatut pole ja ühtegi toitainet pole õige välja lülitada. Süüa tuleks enam-vähem kindlate vaheaegade tagant, umbes 3-4 tunni tagant mõõdukaid koguseid. Iga toidukorra juures võiks - peaks olema peotäis köögivilja. Hoiduda liigsest maiustamisest, juhuslikust näksimisest ja magusatest jookidest ning liikuda (treenida) võimalikult palju. Eriti pöörata tähelepanu õhtustele söömistele, sest just siis on tihti kõige suurem oht liigselt süüa. Õhtusöök olgu kerge ja mõõdukas ja mitte liiga hilja. Naharebendite tekkimine on väga individuaalne ja võib Teie puhul olla seotud liigse kehakaaluga. Kui kahtlete oma oskustes õieti ja piisavalt süüa ning sealjuures kaotada kõhuvolte, soovitan pöörduda toitumisspetsialisti poole.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles