Vahemere dieet aitab naistel elada üle 70 aasta vanaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahemere menüü.
Vahemere menüü. Foto: Reuters / Scanpix

Naised, kes peavad kinni Vahemere dieedist, elavad 40 protsenti suurema tõenäosusega üle 70 aasta, selgus värskest uuringust.

Harvardi rahvatervise kooli ning Bostoni Brighami ja naiste haigla teadlased küsisid 10 670 naiselt, kes olid vanuses 50-60, nende tervise, toitumisharjumuste ja füüsilise heaolu kohta, kirjutab Fox News. Uuringu läbiviimist alustati aastatel 1984-1986.

15 aastat hiljem võtsid teadlased taas uuringus osalenud naistega ühendust ning kontrollisid nende vaimset ja füüsilist tervist. Teadlased avastasid, et naised, kes pidasid vahepeal Vahemere dieedist kinni, elasid palju suurema tõenäosusega üle 70 aasta vanaks. Samuti esines neil naistel vähem Parkinsoni tõbe, südamehaiguseid ja diabeeti.

Vahemeremaades süüakse palju värskeid juur- ja puuvilju ning taimi, kaunvilju, palju kala ja mereande, jogurtit, juustu ning juuakse mõõdukalt punast veini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles