Kuidas rasedana sõidukis «merehaigusest» üle saada?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iiveldus raseduse ajal on väga levinud ja tihti tekib selline ebameeldiv enesetunne ühistranspordis või autos. Kuidas sel juhul iiveldusest ja pearinglusest lahti saada, räägib Emmede Klubis günekoloog Sandra Tamane.

Günekoloog ütleb, et rasedatel tekib sellega omamoodi refleks - eelnevalt on sõites paha olnud ja järgmine kord nad juba kardavad seda nii palju, et probleem muutub hullemaks.

See on põhjus, miks tuleks kõigepealt tegeleda enda närvisüsteemiga! Hingata rahulikult ja sügavalt. See rahustab närvisüsteemi ja iiveldus annab enamasti järele.

Teine võimalus iiveldamise vältimiseks on lutsutada kommi. Sa võid proovida mõnd haput pastilli või piparmündikommi (kui sul just maomahladega probleeme ei ole). Vali, mis sulle rohkem maitseb! Sa võid süüa ka küpsist, aga komm annab parema tulemuse.

Loomulikult ei ole soovituslik ühistranspordis või autos olles lugeda. See ajab ka paljudel mitterasedatel sõidu ajal iiveldama, rääkimata siis tulevastest emadest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles