Nippe, kuidas igemete eest hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et hambad oleksid terved ja ilusad, peavad ka igemed olema terved. Igemehaigused võivad tekitada hammaste lagunemist või koguni seda, et hambad tulevad igemest välja. Seetõttu on väga oluline igemete eest hoolt kanda.

Järgnevalt on välja toodud viis nippi, kuidas hoolitseda selle eest, et igemed oleksid terved, kirjutab healthmeup.com.

Harja õigesti

Hammaste õigesti harjamine on tervete igemete jaoks väga tähtis. Harjata ei tohiks liiga kõvasti, samas tuleks hambaharjale veidike survet avaldada. Eelista hambaharju, millel on pehmed harjased, sest need ei tee igemetele liiga. Harjates hoia hambaharja hammaste suhtes 45-kraadise nurga all, et igemeid hoida.

Masseeri igemeid

Lisaks hammaste harjamisele on oluline igemeid masseerida. Kasuta toniseerivat õli, soovitatavalt eukalüpti või piparmündi oma, sest neil on antiseptilised omadused ja need aktiveerivad vereringet. Pane natuke õli puhtale näpuotsale ja masseeri igemeid ringjate liigutustega seestpoolt ja väljastpoolt.

Kasuta suuvett

Lisaks hammaste harjamisele ja hambaniidiga hambavahede puhastamisele, tuleks suud regulaarselt loputada suuveega. Suuvesi on antiseptiline ja tapab suus kõik ebameeldivad bakterid ning ennetab igemehaiguseid.

Vähenda suhkru tarbimist

Kui suus saavad kokku suhkur ja bakterid, võib tekkida hambakatt. Hambakatt võib panna igemeid veritsema, tekitada hambaauke ja hammaste lagunemist. Pea meeles ka seda, et suhkur ja gaseeritud joogid võivad hambaemaili rikkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles