Mooduseid, kuidas taltsutada lakkamatut söögiisu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee aitab hästi isusid ohjata.
Tee aitab hästi isusid ohjata. Foto: SCANPIX

Kui sulle tundub, et söögiisu ei allu kuidagi mõistusele, siis võid lohutada end teadmisega, et sa pole üksi. Toidulisanditest pole suurt kasu ja moedieedid teevad olukorra veelgi raskemaks.

Vaata oma harjumused ja igapäevased rituaalid kriitilise pilguga üle, et aru saada, milline su suhe toiduga täpsemalt on. Parim viis isudest jagu saamiseks on alati looduslik, kirjutab Fitsugar.

  1. Joo rohkem vett. Paljud ajavad nälja januga segamini. Hoia veepudel alati enda ligi, et sa ei hakkaks mõttetult näksima.
  2. Hakka liikuma. Ära usu linnalegende, et treening tõstab isu, tegelikult see hoopis vähendab seda. Veel üks hea põhjus, miks trenni teha!
  3. Ära jäta hommikusööki söömata. Loodetavasti sa juba tead, kui oluline on süüa hommikusööki. Hommikusöök paneb ainevahetuse tööle ja kõht püsib pikalt täis.
  4. Söö valku. Valgurikkad toidud aitavad jõudu säilitada. Kui sööd valgurikast hommikusööki, ei teki päeva jooksul nii palju isuhoogusid, millele on raske vastu panna.
  5. Joo teed. Kui oled harjunud pärast sööki näksima, siis muuda seda harjumust ja asenda teejoomisega. Maitsev tassike teed aitab leevendada söögiisu ja täidab ka kõhtu.
  6. Ole aus. Kas näksid rohkem siis, kui sul on igav või kui oled stressis? Tegele probleemiga, sest liiga teed nõnda ainult iseendale.
  7. Söö regulaarsemalt. Üks või kaks suurt einet päevas võivad ju mõnele sobida, aga kui see tähendab, et sööd pikalt ja palju, ei õnnestu sul kuidagi oma eesmärke saavutada. Väikeste portsjonite regulaarne söömine aitab meeletuid isusid vaka all hoida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles