Kas õhtul pärast kuut söömata jätmine aitab kaalu langetada?

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui õhtusöök on liiga vara, on hilistel õhtutundidel raske endale kindlaks jääda.
Kui õhtusöök on liiga vara, on hilistel õhtutundidel raske endale kindlaks jääda. Foto: SCANPIX

«Kas see, kui ma pärast kella 18 ei söö, võib aidata mul kaalu paremini langetada?» küsib lugeja ajakirja Tervis Plussi jaanuarinumbris.

«Et see aitab kaalu hoida või langetada, on müüt,» vastab My Fitnessi kaalunõustaja ja treener Gea Simson. «Kui viimane õhtusöök on kell 18 ja järgmine alles hommikul, on toidukordade vahe liiga pikk ning keha ainevahetus aeglustub ja läheb nn säästurežiimile. Kuna õhtul pole enam suurt energiakulutust, peaks õhtune toidukord olema kergem. Kui õhtusöök on väga energiarikas või koguseliselt suur, on organismil raske seedida ja see häirib und.»

Kui viimane toidukord on kell 6 õhtul, siis võib treeneri sõnul juba kell 9 või 10 kõht liiga tühjaks minna ning nälja peletamiseks näksitakse midagi ebatervislikku. «Päevas peaks olema viis toidukorda, kolm on põhitoidukorrad ja kaks vahepala. Hommikusöök on tähtsaim söögikord, lõunaks peaks sööma sooja toitu. Tähtis on toidukordade regulaarsus, siis saab süüa väiksemaid toidukoguseid, sest lühemate vahedega ei teki tühja kõhu tunnet.»

Loe pikemalt, kuidas kaalu langetada, värskest Tervis Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles