Ujumine ei pruugi kõigile mudilastele sobida

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse ujumise ajal peab vanem olema ekstravalvas.
Lapse ujumise ajal peab vanem olema ekstravalvas. Foto: Array

Varem ei soovitanud Ameerika lastearstid alla nelja aastastele lastele ujumistunde, kuna see võib nii lastele kui ka vanematele valearvestusliku turvatunde anda, ent nüüd leitakse, et alates esimesest eluaastast on ujumise õpetamine siiski sobilik.


Mõned üksikud väiksemad uuringud viitavad asjaolule, et ujumist õppinud laste uppumise tõenäosus on väiksem kui neil, kes ujumist õppinud pole. Arstid ei soovita ujumist kõigile mudilastele. Kui mõni vanem tunneb, et nende laps pole selleks veel valmis, siis see on igati normaalne, vahendab Physorg.

Ameerika punase risti ujumisarengu osakonna juht Connie Harvey selgitas, et lapsevanemad peaksid valima sellise treeningu, kus rõhutatakse veega seotud turvalisust ning kus nõutaks ka vanema viibimist vees koos lapsega. Naise sõnul peaks iga kümne õpilase kohta olema vähemalt üks juhendaja.

Phoenixi lastehaigla arst Jeffrey Weiss hoiatas, et lapsevanemad küll teavad, et nad peavad laste ujumise ajal väga valvsad olema, ent õnnetus võib juhtuda väga äkki just siis, kui tähelepanu hetkeks hajub.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles