Huvitavaid mooduseid, kuidas süüa Kreeka jogurtit

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kalorivaene ja valgurikas Kreeka jogurt meeldib paljudele. Kuid olgem ausad, see on natuke igav toit.

Tegelikult on Kreeka jogurt väga mitmekülgne ja seda saab kasutada nii suupistete valmistamisel, küpsetamisel kui õhtusöögi tegemisel. Fox News pakub välja mitu erinevat võimalust, kuidas seda supertervislikku toitu süüa.

Hommikusöök

Pane kaerahelbepudru peale paras ports Kreeka jogurtit. See teeb pudru kreemjamaks ja kuna jogurtis on palju valku, püsib kõht kauem täis.

Pane tassi põhja värskeid marju ning tee selle peale Kreeka jogurtist, siirupist ja kaneelist magus kaste.

Tee Kreeka jogurtist treeningujärgne kokteil, mis on hea asendus valgupulbrile, aitades lihastel taastuda.

Sega pähklivõid Kreeka jogurtiga. Saad võileivakatte, mis on maitsev, kuid lahjem kui tavaline pähklivõi.

Lõunasöök

Kui teed kana-, kala- või munasalatit, siis pane sellesse majoneesi asemel Kreeka jogurtit, et vähendada kalorite ja küllastunud rasvade osakaalu.

Tee salatikaste, segades kokku Dijoni sinep, purustatud küüslauk, sidrunimahl, sool, pipar ja Kreeka jogurt.

Õhtusöök

Sega jogurt aurutatud aedviljade, värskete ürtide ja värskelt pigistatud sidrunimahlaga. Saad üllatavalt maitserikka kõrvalroa.

Kui oled harjunud kasutama suppides ja kastmetes hapukoort, siis asenda see Kreeka jogurtiga, mis on sama tihke ja valgurohke, aga sisaldab vähem kaloreid.

Tee ise tzatzikit. Lisa Kreeka jogurtile hakitud kurki, tilli ja näpuotsatäis meresoola.

Juustukastmeks kuumuta mõõdukal kuumusel Kreeka jogurtit koos juusturibadega. Sega ja kuumuta, kuni juust on sulanud.

Magustoit

Kui tahad värskendavat magustoitu ja jäätis on liiga rammus, siis külmuta maitsestatud Kreeka jogurtit või maitsestamata jogurtit, millele lisa maitseks marju.

Küpsetamisel asenda kolmandik kuni pool ettenähtud margariinikogusest Kreeka jogurtiga. Nõnda lisad vähem kaloreid, aga ei kaota küpsetise pehmet ja mahlakat tekstuuri.

Kreeka jogurtist on lihtne teha magustoitu ka selle sisse lisandeid segades. Näiteks maitsesta jogurtit vanilje, kookoshelveste ja šokolaadipuruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles