Eesti on sotsiaalselt arengult maailmas esimese 20 hulgas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eesti on rahvusvahelise sotsiaalse heaolu tabelis 19. kohal, olles sellega eespool teistest Balti riikidest ja Venemaast.

Sotsiaalse arengu indeks näitab inimeste heaolu ning võtab arvesse inimeste põhivajadusi (toit ja esmaabi, vesi ja sanitaartingimused, peavari ja isiklik julgeolek), heaolu aluseid (ligipääs informatsioonile ja kommunikatsioonidele, ligipääs põhiteadmistele, tervis ja heaolu, keskkonna jätkusuutlikkus) ning võimalusi (inimõigused, isiklik vabadus ja valikuvõimalus, sallivus ja kaasatus, ligipääs haridusele), vahendab ERRi uudisteportaal.

Suurim on sotsiaalne heaolu Uus-Meremaal, Läti on edetabelis 31., Leedu 33., Venemaa 80. ja Soome 8. kohal.

Raportis selgitatakse, et Eestis on inimeste põhivajaduste kategoorias kõige paremad tulemused toitumise ja esmase arstiabi vallas, parandada saab aga inimeste heaolu, keskendudes peavarjule.

Samuti paistab Eesti silma hariduse vallas, kuid raportis märgitakse, et kasu tooks ka suurem investeerimine keskkonna jätkusuutlikkusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles