Terviseamet avastas müügilt ohtlikke tooteid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa päritoluga toode sarvestunud naha eemaldamiseks.
Venemaa päritoluga toode sarvestunud naha eemaldamiseks. Foto: Terviseamet

Terviseameti järelevalvetoimingute tulemusena on müügilt kõrvaldatud kolm ohtlikuks osutunud mänguasja ja üks tõsise tervisekahjustuse põhjustanud kosmeetikatoode.

Tervist ohustav kosmeetiline toode oli Venemaa päritoluga Supertšistotelo, mis oli tootja poolt mõeldud sarvestunud naha (konnasilmad, soolatüükad) eemaldamiseks.

See sisaldas kaalium- või naatriumhüdroksiidi koguses, mis ületas lubatud piirväärtust neli korda. Ohtlik toode oli nahka söövitava toimega.

Turult kõrvaldatud Hiinas toodetud nukk «Vogue-29cm» sisaldas laboriuuringute tulemusel reproduktiiv-toksilist ainet dietüülheksüülftalaati (DEHP) koguses, mis ületab lubatud piirväärtust 259 korda. Nimetatud aine võib pikaajalisel toimimisel kahjustada viljakust ja olla kahjulik laste tervisele.

Kahe mänguasja, Poolas toodetud kummist mängupaat «BAJKOWY SWIAT» ja Hiinas toodetud mänguauto «Work Action» testimisel selgus, et need võivad põhjustada väikelastele lämbumist ja tekitada vigastusi. Nende testimisel ja katsetamisel eraldusid teravate servadega osakesed, mis mahtusid spetsiaalselt mänguasjade testimiseks mõeldud väikeste osade silindrisse.

Terviseamet teeb seadusejärgset plaanipärast järelevalvet toodete üle hulgimüügi ettevõtetes. Lisaks menetleb amet kodanike kaebusi toote nõuetele vastavuse väljaselgitamiseks.

Ohtlike toodete avastamisest teavitatakse kõiki Euroopa Liidu liikmesriike ja Euroopa Komisjoni. Leitud ohtlike toodete partiid kõrvaldatakse kõikide liikmesriikide turgudelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles