Ämmaemand: rinna või nibu ebatavaline kuju imetamist ei sega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine võib karta, et kui ta rinnad on iseäraliku kujuga, siis tekib tal beebi imetamisel raskusi. Ämmaemand Moonika Tammel rahustab Emmede Klubis, et on väga vähe probleeme, millest imetamisnõustaja abiga üle ei saaks.

Ämmaemanda selgitusel ei ole rinna kuju või ehitusega seotud iseärasused sugugi ebatavalised. Sellised komistuskivid ei tee aga naist halvemaks emaks, halvemaks toitjaks või mingil viisil ebanormaalseks: enam-vähem kõik anatoomilised või füsioloogilised takistused imetamisel on ületatavad.

«Füsioloogiliselt hakkab laps imema siis, kui keele tagumise osa peale satub ärritus ehk nibu. Kui nibu õigesse kohta ei satu, siis laps ei ime,» märgib Tammel ja toob näiteks selle, kui nibu on suur enneaegse lapse väikesele suule või kui naisel on täielikult sissetõmbunud rinnanibud.

Tänapäeval on sellises olukorras lihtne leida abi nibukaitsmest või lihtsalt nutikatest nippidest, mida jagab lahkelt imetamisnõustaja.

Ämmaemanda sõnul ei takista lapse imetamist ka rinnaimplantaadid, sest kui seal all oma piimanäärmed töötavad, saab imetada. Ainus anatoomiline takistus imetamiseks on see, kui rinnad on operatsiooni teel eemaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles