Alajaamast eluohtliku elektrilöögi saanud poiss: enne valu tundsin hirmu, et saan surma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Märjamaa koolipoiss Andrus, kel ülemöödunud nädalavahetusel tuli sõbraga mõte alajaama otsa ronida, läks selle välisseinale pihta, sai elektrilöögi ja kukkus pea peale.

Nüüd on Mustamäe haiglas lebava 16aastase Andruse käed põlenud, selgroolülid katki ja rindkere põrutatud, kirjutab Õhtuleht.

«Mina vist karjatasin, kui elektrilööki tundsin ja kangestusin 2–3 sekundiks. Tundsin hirmu, et saan surma. Kui taipasin, mis juhtus, suutsin ennast alajaamast eemale lükata ja kukkusin,» rääkis Andrus.

«Tundsin seljas valu, raske oli hingata. Kui hakkasin ennast püsti aitama, tundsin valu kätes – need olid põlenud!»

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann ütles Postimehele, et loodab, et kannatanu paraneb kiiresti ja seekordne juhtum on tavapärasest õnnelikuma lõpuga.

«Sageli on välise elektrivõrguga seotud õnnetused aga äärmiselt traagiliste tagajärgedega. Üsna sarnane õnnetus toimus mõni aasta tagasi Tartumaal, kus nooruk võttis kinni alajaama katusel asuvatest isolaatoritest ja lõpetas väga raskes seisundis,» meenutas ta.

«Kui üks riskirühm on hulljulged teismelised, siis veelgi rohkem on ohustatud lasteaia- ja algkooliealised lapsed, kes võivad alajaamade ja kilpide lõhutud uste taga toimuvat uurima minna. Ka siin on meil kahjuks lähiminevikust kurbi näiteid tuua.»

Sokmann lisas, et kuna kõige rohkem elektriõnnetusi juhtub just suvel, on praegu lapsevanematel õige aeg lapsi elektrivõrguga seotud ohtudest hoiatada. Nõuandeid selleks leiab Elektrilevi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles