Neli võimalust, kuidas istudes rohkem kaloreid põletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pikalt istumine mõjub teatavasti kehale väga halvasti. Mõne töö puhul aga muud üle ei jäägi kui aina istuda. 

Terve päev istudes põletavad lihased vähem kaloreid ja veri ringleb aeglasemalt. Lisaks sellele suureneb südamehaiguste risk, halva kolesterooli tase ja vatsake venib suuremaks. Isegi siis, kui teed hommikuti või õhtuti trenni, võid osaliselt selle kasust ilma jääda, kui ülejäänud aja aina istud.

Istumisest tulenevaid probleeme annab mõneti vältida, kui tõused iga natukese aja tagant püsti ja liigutad veidike. Tegelikult tuleks vähemalt kord tunni aja jooksul püsti tõusta, natuke kõndida, teha väljaasteid, istessetõuse või kükke – mis iganes sulle sobivad. Selline vigurdamine pole aga alati võimalik, kui on nii kiire, et isegi püsti tõusmiseks pole mahti.

Today pakub välja neli moodust, kuidas saab kehale pinget pakkuda isegi istudes ja tööd tehes.

Pingulda oma kõhulihaseid

Toenglamang on suurepärane harjutus, aga see pole ainus, mis aitab kõhulihaseid ja ülakeha treenida. Proovi seda kohe praegu: pinguta oma kõhulihaseid nii, nagu keegi kõditaks sind. Hoia mõned sekundid, siis lõõgastu ja tee sama veel kümme korda. Alumistele kõhulihastele on veel üks hea harjutus: tõsta jalad maast umbes viie sentimeetri kõrgusele, löö jalgu enda ette ja lase need taas alla. Korda seni, kuni suudad.

Tantsi

Kui sind ei häiri, et sind altkulmu vaadatakse, siis on see harjutus eriti lõbus. Mõtle muusikale või kui võimalik, kuula tantsulist muusikat ja nooguta oma pead, värista õlgu ja tantsiskle istudes. Isegi istudes tantsides kulutad kaloreid ja pealgi tõstab see tuju.

Trimmi oma jalgu

Tõsta jalad oma ette nii kõrgele, et need oleks põrandaga paralleelselt ja keskendu reielihastele. Hoia mõned sekundid ja lase jalad aeglaselt alla tagasi. Korda kohe. Kui tahad pinget lisada, pane üks jalg raskuseks teise peale.

Nihele, kui tahad

Sul on võimalus päevas paarsada kilokalorit rohkem põletada pelgalt nihelemise, jalaväristamise, istmel vingerdamise ja muul moel liigutamisega. Maast-madalast on meile küll õpetatud, et istuma peab vaikselt ja sama kordame ka oma lastele, et nad paigal püsiksid, kuid tegelikult tuleb igasugune liigutamine tervisele väga kasuks. Klõpsuta pealegi pastakaga, ringuta, tee pearinge ja jälgi, et selg oleks sirge. Liiguta end vabalt ja ära põe selle pärast, mida teised arvavad.

Nende nippide abil saad oma tervise eest hoolt kanda ka väga kiirel ajal, et õhtuks poleks keha tuim ja tardunud. Loomulikult ei tohiks seejuures välistada tavapärast liikumist ja regulaarset treeningut, mida keha vajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles