Kaalulangetamise müüdid, mida iga hinna eest vältida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Spetsialistid leiavad, et levinud eksiarvamused võivad suurel määral pidurdada efektiivset kaalulangetamist.

Psychology Today vahendab kolme levinut müüti, mis takistab inimestel kaalulangetamisel parima tulemuse saavutamist:
 

1) On ainult üks õige viis kaalulangetamiseks
Kõik dieediprogrammid on sõnumiga, et see on lahendus kõikidele sinu kaalumuredele ning see on efektiivne ja õige viis kaalu langetada. See sõnum võib küll motiveerida, aga on eelkõige siiski reklaam mingi asja ostmiseks või kasutamiseks. Oluline on loobuda paradigmast ja mitte uskuda seda, mida reklaamplakatid kuulutavad. Tuleb aru saada, et kaalu on võimalik langetada mitmel erineval viisil. Proovi erinevaid meetodeid ning kasuta seda, mis sulle kõige rohkem sobib ning tee seda regulaarselt. Personaalselt kombineeritud viis kaalu langetada suurendab motivatsiooni ja ka keha harjub sellega paremini ning tulemused on efektiivsemad.

2) Ma olen piisavalt tugev, et seda üksi saavutada
Paljud inimesed ekslikult arvavad, et neil on piisavalt tahtejõudu, et kaalu langetada ja seda seejärel säilitada ilma kõrvalise abita. See on sarnane uskumusega, et Mount Everesti tippu on võimalik üksi ronida – neid, kes seda teevad, toetab alati meeskond. Kaalulangetamisel peab samuti olema sõpradest ja pereliikmetest koosnev meeskond, kes toetavad sind ning aitavad eesmärki järgida. Kõik kaalulangetamise spetsialistid nõustuvad, et igal juhul on sellise eesmärgi saavutamiseks vaja pidevat lähedaste toetust.

3) Kaalulangetamine on minu teekonna suurim katsumus
Kaalulangetamine ei ole kerge ülesanne ning selle saavutamine on suur võit. Siiski keskenduvad enamik inimesi võimalikult kiiresti kaalulangetamisele ning ei mõista, kui raske on seda pikaajaliselt säilitada. Nad usuvad, et kui neil see juba saavutatud on, siis jääb see ka püsima. Kõikidel on plaan kaalulangetamise jaoks, kuid ei pöörata tähelepanu ideaalse kaalunumbri säilitamisele. Uuringud näitavad, et ainult 10 kuni 20 protsenti kaalu langetanud inimestest on sama peenikesed kolm aastat hiljem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles