Kaalulangetaja edetabel: üheksa kõige paremat toiduainet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi brokoli on tervislik, ei tasu sedagi liigselt süüa, kuna see võib teha nii haigele kui ka tervele inimesele kasu asemel kahju.
Kuigi brokoli on tervislik, ei tasu sedagi liigselt süüa, kuna see võib teha nii haigele kui ka tervele inimesele kasu asemel kahju. Foto: Panther Media/Scanpix

Treener Heikki Mägi on Kaalustalla.ee blogis kirja pannud üheksa toiduainet, mis aitavad rasva põletada ja sobivad väga hästi kaalulangetajale. Lisaboonusena oled terve päeva energiline ja motiveeritud.

Need:

-          suurendavad keha võimet kasutada rasvu energiaks;

-          aitavad süsivesikutel salvestuda lihastes glükogeenina, mitte keharasvana;

-          aitavad vabaneda jääkainetest, mis aeglustavad ainevahetust;

-          aitavad ehitada lihasmassi ja läbi selle kulutab keha rohkem energiat;

-          vähendavad stressihormoon kortisooli tekkimist ning aitavad kontrollida isusid.

1. Kala - heeringas, lõhe, forell jne

Kalades nagu lõhe, forell, heeringas on palju oomega-3-rasvhappeid, tänu millele on sul lihtsam saada vormi. Hiljutine uuring leidis, et päevas neli grammi oomega-3-rasvhapete tarvitamine viis kuue nädala jooksul lihasmassi suurenemiseni ja keharasva vähenemiseni.

2. Pähklid

Pähklites on palju antioksüdante, valku, kiudaineid ning häid ja kasulikke rasvu. Mitmed uuringud on näidanud, et pähklite söömine viib parema keha koostiseni. Mis kõige tähtsam - nad aitavad täita kõhtu.

3. Vadakuvalk

Vadakuvalk, mida leidub nii piimatoodetes kui ka eraldi toidulisanditena, aitab taastada keha kudesid ja põletada rasva. Näiteks üks teadustöö leidis, et igapäevane vadakuvalgu tarvitamine aitas jõusaalikülastajatel põletada 22 protsenti rohkem rasva, kui treenijatel, kes vadakuvalku ei tarvitanud.

4. Marjad - vaarikad, maasikad, mustikad

Lisaks heale maitsele sisaldavad marjad ohtralt antioksüdante ja kiudaineid ning on leitud, et marjade söömine aitab vähendada söögikorra järgselt veresuhkrutaseme kiiret tõusu (meeldetuletuseks - pidev veresuhkrutaseme kõikumine raskendab rasvapõletust).

5. Avokaado

Avokaadod sisaldavad rikkalikult antioksüdante ja palju head rasva. Soovitan süüa avokaadot vähemalt kaks korda nädalas.

6. Brokoli ja lillkapsas

Ideaalne rasvapõletuse toit. Nad on ülimalt kiudainerikkad ning aeglustavad sarnaselt marjadele süsivesikute imendumist. Protsess, mis hoiab kõhu täis. Lisaks on tumedates köögiviljades ka palju antioksüdante.

7. Munad

Munades on palju valku (hea taastumiseks) ning neis on palju B4-vitamiini, mille vajakajäämine võib põhjustada rasva ladestumist maksa ning vererõhu tõusu. Kaudselt aitab tõsta ka kasvuhormooni taset, mis on jälle üks potentsiaalne rasvapõletaja. Lisaks on munad väga kõhtutäitvad.

8. Kohv

Kohvi joomine tõstab ainevahetuse kiirust ja sa põletad rohkem kaloreid. Ja see võib aidata kehal kulutada glükoosi asemel rohkem rasvu. Kohvijoomise ja kaalulangetamise vahelisi seoseid pole küll palju uuritud, ent ühel juhul leiti, et nädalas 500 ml kohvi joomine põhjustas ülekaalulistel inimestel  4 nädalaga 2,5 kg kehakaalu languse. Olgu öeldud, et toimib ainult ilma suhkruta kohv!

9. Veiniäädikas

On leitud, et veiniäädikas võib aidata kehal salvestada süsivesikuid lihastes, mitte keharasvana. Toidule veiniäädika lisamine (ise valmistan sellest kastmeid - oliiviõli, palsamiveiniäädikas, küüslauk, sool, pipar) aitab vähendada terve toidukorra veresuhkrutaseme tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles