Kuus põhjust, miks jooksmine on parim trenn

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed tegelevad jooksmisega, sest see on üks lihtsamaid kardiovaskulaarseid treeninguid. Lisaks on sellel ka positiivne mõju tervisele.

Kuus põhjust, miks jooksmine on parim treening, vahendab healthmeup.com:
 

  • Põletab kaloreid

Pole saladus, et jooksmine põletab palju kaloreid. Treeningut saab veelgi intensiivsemaks muuta joostes künklikul maal või rannas, et põletaksid veelgi rohkem kaloreid.

  • Alandab kaalu

​Kuna jooksmine põletab kaloreid, siis see võimaldab ka kaalust alla võtta. Jooksmist saab edukalt kasutada kaalulangetamiseks, pikendades treeningu kestvust ja selle intensiivsust suurendades.

  • Parandab südame tervist

Jooksmine on tõhus kardiovaskulaarne treening, mis kiirendab südametegevust, tänu millele pumpab süda rohkem verd. See omakorda parandab teiste organite verevarustust ja aitab vähendada vere kolestoroolitaset.

  • Parandab vaimset tervist

Kui sa oled arvanud, et jooksmine on ainult füüsiliselt kasulik, siis tegelikult on sellel ka positiivne mõju sinu vaimsele tervisele. Jooksmine teeb sind õnnelikumaks, vähendab stressi ja parandab mälu. Uuringute järgi vähendab regulaarne kardiovaskulaarne trenn nagu jooksmine ka Alzheimeri tõve riski.

  • Kõige vähem kulukas ja kõige mugavam trenn

Jooksmiseks ei ole vaja kallist varustust - pead kõigest jalga panema sobivad jalanõud ning saad minna trenni tegema. Sa saad joosta peaaegu igal pool ning vahetada oma jooksurada, et ei tekiks tüdimust.

  • Viib kehast mürke välja

Jooksmine põhjustab higistamist. Higi kaudu väljub keha nahast ja pooridest mürkaineid, mis muidu võivad põhjustada näiteks aknet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles