Viljandi haigla soovitas prahise silmaga inimesel Tartusse minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile andis vasakus silmas olev sodi Hans Kuusikule end tunda.
Eile andis vasakus silmas olev sodi Hans Kuusikule end tunda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi haigla soovitas puru silma saanud eakal mehel abi saamiseks Tartusse sõita.

Viljandi haigla soovitas puru silma saanud eakal mehel abi saamiseks Tartusse sõita.

93-aastane Hans Kuusik rääkis, et oli neljapäeva õhtupoolikul läinud pööningule, et üks paigast nihkunud katusekivi uuesti oma kohale seada. Kui ta hetkeks roovilatile toetus, pudenes sellelt kenake ports tolmu ja lendas tema vasakusse silma.

«Mul olid tol hetkel prillid ees ja laia servaga kaabu peas, aga tolm kukkus nii täpselt,» rääkis Kuusik.

Et äpardus juhtus pärast kella viit, ei õnnestunud tal telefonitsi ühtegi arsti tabada. Reede hommikul Viljandi haigla üldnumbrile helistades sai hädaline vastuse, mis teda nõutuks tegi. Hans Kuusikule kosteti, et parajasti ühtegi sellise murega tegelda saavat tohtrit majas pole, ning tal soovitati Tartu haiglasse sõita.

«Autot mul ei ole, juhiluba samuti mitte. Bussiga oleksin saanud minna,» arutles Kuusik. Ülikoolilinna ta siiski minema ei hakanud, ehkki praht andis end tunda eilegi. Ta lootis, et see õnnestub pikapeale veega välja uhta. Esmaspäevaks kutsus perearst Kuusiku vastuvõtule.

«Mind häiris väga, et asi on nii õnnetuks muutunud, et isegi sellise väikse murega ei saa abi,» nentis Hans Kuusik.

Viljandi haiglast vastati eile Sakala pärimise peale, et silmaarstil oli tõepoolest puhkepäev ning järgmisel nädalal on ta uuesti tööl.

«Spetsiifiliste probleemidega, kui tundub, et vajalik on kitsama spetsialisti sekkumine, soovitataksegi patsientidel pöörduda sellesse raviasutusse, kus on võimalik asjakohast abi saada,» märkis vastuses Viljandi haigla sekretär Merike Aaremaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles