Kuuma käes hätta jäänud ummistasid haigla vastuvõtu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traumapunkt.
Traumapunkt. Foto: Liis Treimann

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) vastuvõtt kihas esmaspäeval nagu sipelgapesa, kuhu kuuma ilma tõttu kannatanud patsiendid läksid nii omal jalal kui ka kiirabiga.

PERH-i reanimobiiliosakonna juhataja Arkadi Popov rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et kuumarabanduse tunneb ära kerkinud kehatemperatuurist, peavalust ja iiveldusest ning tegutseda tuleb siis kiiresti, vahendas ERR Uudised.

«Kui ema näeb, et laps muutus loiuks, kahvatuks või üleliigselt punaseks, higiseks, siis kiiresti vette, müts pähe ja midagi külma nendesse piirkondadesse, kus on suuremad veresooned - kaenla alla, kubeme piirkonda, kaela piirkonda, külm kompress pähe ja rohkelt vedelikku juua.»

Onkoloog, doktor Marianne Niinele nentis, et ilus päikeseline suvi toob talle sügisel uusi patsiente. «Eestis diagnoositakse igal aastal tuhatkond uut nahavähi juhtu ja 250 melanoomi. Iga aastaga see number suureneb,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles