Vähetuntud viisid, kuidas leevendada päikesepõletust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuumade ilmadega on kerge oma nahale päikesega liiga teha. Õnneks saab päikesepõletust leevendada mitmete koduste vahenditega.

Yahoo! Health toob välja kuus vähelevinud viisi, millega päikesepõletust kodustes tingimustes ravida:

1) Raseerimiskreem

Enamik raseerimisvahendeid sisaldavad mentooli, mis jahutab nahka ja leevendab valu. Paar päeva tuleb vältida vananemisvastaste kreemide ja kuivatavate seepide kasutamist, mis võivad nahka veelgi rohkem ärritada.

2) Valuvaigisti

Kui võtad 24 tunni jooksul peale päikesepõletuse saamist sisse paratsetamooli või ibuprofeni, siis see vähendab põletikku ja valu.

3) Maisitärklis

Kui oled niimoodi kõrbenud, et sa ei saa öösel korralikult magada, siis puista lina peale veidi maisitärklist. See vähendab valulikku hõõrdumist.

4) Piim

Leota puhast rätikut külma piima sees ja hoia seda põlenud kohtade peal viis minutit. Piimas sisalduv valk tekitab nahale õhukese kaitsekihi, mis vähendab valu. Lisaks tasub pidevalt juua vett, et keha saaks piisavalt niisutust ja jahutust.

5) Teekotid

Leota kahte musta tee kotikest vees ja aseta need vajadusel põlenud silmalaugudele. See võtab paistetust vähemaks.

6) Kaerahelbed

Kui päikesepõletusele järgneb naha sügelus, siis soovitatakse teha kaerahelvestega vanni. Kaerahelvestes sisaldavad antioksüdandid rahustavad ärritunud nahka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles