Puuviljad, mis aitavad rauapuuduse vastu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tunne end väsinuna ja kurnatuna? Sa võid kannatada rauapuuduse all, mis võib lisaks halvale enesetundele kaasa tuua ka verega seotud haigusi.

Kui sulle ei meeldi spinat või muud tumedad lehtköögiviljad, siis tasub süüa järgnevaid puuvilju, kirjutab healthmeup.com:

  • Ploomid

Ploomid on ühed parimad rauasisaldusega puuviljad. Lisaks on need head C-vitamiini allikad, mis aitab kehal rauda omandada.

  • Virsikud

Rauapuuduse korral soovitatakse süüa kuivatatud virsikuid. Kui virsikud on kuivatatud, siis rauasisaldus on suurem. Virsikud sobivad hästi tervislikuks vahepalaks või hommikusöögi kõrvale.

  • Aprikoosid

Kuivatatud aprikoosid on head raua allikad, millest saad kätte selle toitaine soovitatava päevase koguse. Kuid ka värsked aprikoosid sisaldavad palju rauda.

  • Rosinad

Kuivatatud viinamarjad sobivad hästi magustoitude sisse või hommikuhelveste juurde. Kõige kasulikum on süüa rosinaid koos klaasi apelsinimahlaga, sest siis keha omandab nendest kõige rohkem rauda.

  • Maasikad

Need marjad sisaldavad väikeses koguses rauda ja palju C-vitamiini. See aitab suurendada keha hemoglobiini tootmist.

  • Õunad

Õunad on head C-vitamiini allikad ja sisaldavad ka veidi rauda. Need puuviljad on kasulikud selleks, et keha saaks teistest puuviljadest rohkem rauda omandada. Seega on ka õunte söömine oluline rauapuuduse vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles