Hooldusravikeskused saavad 600 miljoni kroonise rahasüsti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusravihaigla.
Hooldusravihaigla. Foto: Sille Annuk

Eesti hooldusravikeskused saavad euroraha toel lähiaastatel uue näo, 20 keskuse arendamisse panevad Euroopa Regionaalarengu Fond ja haiglad kokku 600 miljonit krooni.

See leevendab oluliselt praegust karjuvat voodikohtade puudust, samas jääb paljude patsientide jaoks endiselt probleemiks omaosaluse tasumine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tunnistas, et tänane põhimure hooldusravis ongi see, et olemasolev haiglavoodipark on üsna amortiseerunud ja inimesel ei ole seal nii mugav olla, kui tänased nõuded ette näevad.

Lisaks ei jõua inimesed maksta voodipäeva tasu, mis on umbes 100 krooni päevas ehk ligi 3000 krooni kuus.

«See on väga väga suur väljaminek inimesele, kes on nii öelda elu hammasrataste vahele jäänud, kelle elukvaliteet on halb, kelle on kas krooniline puue või krooniline haigus, kellele ravimid on saanud teiseks leivaks,» ütles patsientide nõukoja juhatuse liige Kaido Kolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles