Vanemad teavad, mis koduseinte vahel sünnib

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik kodus pidusid korraldanud California alaealistest ütles, et vanemad teavad laste ebaseaduslikust alkoholitarbimisest, selgus uuringust.   

«Tavaliselt arvatakse, et alaealised tarbivad alkoholi salaja,» rääkis uuringut juhtinud teadlane Bettina Friese, kirjutab Fox News.

Uurija oli üllatunud, kuivõrd paljud vanemad teadsid, et lapsed tarbisid kodus korraldatud pidudel alkoholi.

Teadlased tegid telefoni teel intervjuusid 1121 teismelisega, kes elasid Californias 2011. ja 2012. aastal.

Peaaegu veerand 15 kuni 19 aastastest noortest korraldasid selle aasta jooksul kodus pidusid. Enam kui kolmandik neist tõdes, et alkohol käis peo juurde. Californias ei tohi inimesed tarbida alkoholi alla 21 eluaastat.

Väljaandes Journal of Primary Prevention avaldatud uuringust selgus, et vaid viis protsenti pidusid korraldavatest alaealistest ütles, et vanematel pole aimu, et lapsed kodus korraldatud pidudel alkoholi tarbivad.

«Peame tegema paremat tööd,» tõdes Friese, kelle sõnul tuleks lisaks alaealistele selgitada ka täiskasvanutele alaealiste alkoholi tarbimise tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles