Miks spordiklubikaardist saab mahavisatud raha

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Jaanuaris liitub spordiklubidega palju uusi inimesi, sest uuel aastal lubatakse end rohkem liigutama hakata.

Paljude inimeste investeering klubi liikmemaksu ei tasu aga ära, kirjutab Business Insider. Inimeste käitumist uurivatel teadlastel on selle kohta oma teooria.

«Voodist välja ronimist, treeningsaali sõitmist ja sealt tagasitulekut peetakse liiga suureks ohverduseks, vaatamata treeningu pikaajalisest kasulikust mõjust tervisele,» ütles käitumist uuriv teadlane Dan Acland California ülikoolist.

Acland rääkis, et inimesed tunnevad treeningkaarti soetades, et suudavad oma uueks aastaks võetud lubaduse täita ning suudavad üle olla neist põhjustest, miks praeguseni trenni ei jõutud.

Paljud arvavad, et treeningpääsmele kulutatud raha sunnib neid end rohkem liigutama, kuigi tegelikult ei tajuta trenniga kaasnevaid ebamugavusi. Wisconsin-Madison ülikooli teadlane Justin Sydnor ütles, et seetõttu ei jõuagi pooled treeningklubi liikmekaardi ostnud inimestest trenni kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles