Tööinspektsioon soovitab EM Arenduskeskuse koolitusloa tühistada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EM Arenduskeskuse OÜ koolituspakkumine, mille sai Paavo Pärna juhitud firma ning kus on koolitajana ära märgitud ka Liilia Laurson.
EM Arenduskeskuse OÜ koolituspakkumine, mille sai Paavo Pärna juhitud firma ning kus on koolitajana ära märgitud ka Liilia Laurson. Foto: Paavo Pärn

Tööinspektsioon tegi täna sotsiaalministeeriumile ettepaneku kaaluda EM Arenduskeskus OÜ koolitusloa tühistamist, kuna hoolimata korduvatest tähelepanu juhtimistest kasutab firma tänaseni töökeskkonnaalaste koolituste kutsetes loata tööinspektsiooni ametnike nimesid.

«EM Arenduskeskus OÜ poolt välja saadetud koolituskutses on nimetatud tööinspektsiooni ametnikke, kellel pole mingit seost artiklis mainitud koolituspakkumisega,» kinnitas tööinspektsiooni pressiesindaja Heidi Vilu Postimees.ee'le, kommenteerides eile ilmsiks tulnud juhtumit, kus projekteerimisfirma Sirkel & Mall OÜ tegevjuht Paavo Pärn sai vahetult pärast tööohutuse alasest koolitusest keeldumist teate kontrollkäigu toimumise kohta tööinspektor Liilia Laursonilt, kelle nimi oli üles antud EM Arenduskeskuse koolituspakkumisel.

«Ka varasemalt on laekunud tööandjatelt kaebusi, et töökeskkonna- ja töösuhetega seotud koolitusi ning materjale pakkuvad ettevõtted ähvardavad tööandjaid tööinspektsiooniga. Palume tööandjaid selliste kõnede ja kirjade saamisel meid kindlasti informeerida,» rõhutas Vilu.

«Et viia siiski miinimumini selliseid olukordi, mil ettevõtja satub tasulisele koolitusele, kus on lektoriks tööinspektor, oleme hakanud tööinspektsioonis korraldama ise tasuta töökeskkonnaalaseid koolitusi töökeskkonnaspetsialistidele ja väikeettevõtete juhtidele, koolitusi finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondist,» selgitas pressiesindaja.

«Koolitusele saavad registreeruda kõik sihtgruppi kuuluvad inimesed tööinspektsiooni kodulehel. Ka kõnealuse kontrollitava ettevõtte juht kuulub meie sihtgruppi (väikeettevõtte
juht) ning saaks soovi korral osa võtta meie 24-tunnisest tööohutuse, töötervishoiu ja töösuhetealasest koolitusest,» lisas ta.

«Tööinspektsioon on järelevalveasutus, kus tööinspektorid töötavad järelevalve valimi alusel. Külastatakse kõikidesse tegevusaladesse kuuluvaid ettevõtteid (sealhulgas tööstus, kaubandus, tootmine aga ka kontorid ja projekteerimisfirmad). Sirkel & Mall OÜ-d külastati esimest korda alates ettevõtte asutamisest põhjusel, et tegemist on valimisse kuuluva ettevõttega. Mingit seost ettevõtte külastamise ja EM Arenduskeskus OÜ poolt välja saadetud koolituskutsega antud juhul kindlasti tegemist ei olnud,» kinnitas tööinspektsiooni pressiesindaja Heidi Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles