Munitsipaalperearstikeskus sai haigekassa heakskiidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst
Perearst Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ning sotsiaal- ja tervishoiuameti juhid kohtusid haigekassa juhatuse esimehe Hannes Danilovi ja Harju osakonna direktori Ado Viigiga, kes toetasid Tallinna kavatsust luua munitsipaalperearstikeskus.

Kohtumise eesmärk oli arutada kavandatava munitsipaal-perearstikeskuse tegevust ja rahastamist.

Tallinn loob äriühingu, mis hakkab osutama esmatasandi arstiabi, kaasates nii juba nimistuga töötavaid perearste kui ka tegevusloaga perearste, kes hakkavad oma nimistut alles moodustama. Just neisse 0-nimistutesse on võimalik registreeruda ligikaudu 2000 linnaelanikul, kes siiani ei ole enesele perearsti valinud.

Abilinnapea Merike Martinsoni arvas, et loodav perearstikeskus parandab esmatasandiarstiabi kättesaadavust. «Kavandatakse patsientide laupäevase vastuvõtu korraldamist ja koduvisiitide tegemist, et vähendada haiglate erakorralise meditsiini osakondade koormust nädalavahetustel,» ütles ta.

Loodav perearstikeskus hakkab tööle praegu renoveeritavas hoones Nõmmel Jaama 1.

Eesti Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov ja Harju osakonna direktor Ado Viik toetasid keskuse loomise kavatsust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles