Pärnu uurib arstiabi kättesaadavust linnas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla..
Pärnu haigla.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäevast, 20. septembrist alustab Pärnu linnavalitsus koostöös Tartu Ülikooli Pärnu kolledžiga uuringut tervishoiuteenuste kättesaadavusest Pärnu linnas aastal 2010.


Uuringu eesmärkideks on teada saada vastuvõtule pääsemise kiirus erinevate perearstikeskuste lõikes, peamised takistused õigeaegse arstiabi tagamisel, linnaelanike rahulolu perearstiteenuse korraldusega linnas üldiselt ja hinnang erinevate perearstikeskuste tööle.

Uuringuga selgitatakse välja peamised probleemid elanike jaoks seoses tervishoiuteenuste kättesaadavuse ja kvaliteediga ning hinnatakse perearstikeskuste asukoha vastavust elanikkonna vajadustele ja eelistustele.

Uuring viiakse läbi 15-74 aasta vanuste Pärnu linna elanike seas. Küsitlus on silmast-silma intervjuu vormis, mis käivitatakse juhuslikult genereeritud lähteaadressidest üle linna, nii et proportsionaalselt oleks esindatud kõik vaadeldavad linnaosad. Küsitlus toimub 20. septembrist 3.oktoobrini. Elanikke küsitlevad Pärnu kolledži teise kursuse tudengid.

Uuringu küsitlus on anonüümne, vastuseid ei seostata konkreetse isikuga ning andmeid kasutatakse vaid statistiliseks andmetöötluseks. Tulemused selguvad aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles